PLASTIČNA I REKONSTRUKTIVNA HIRURGIJA

Naši tretmani

Koža oko očiju, tanka i delikatna, prva je meta starenja i izuzetno je podložna uticajima spoljnih faktora. Prvi znakovi starenja, poput “vrećica” i finih bora, često se pojavljuju upravo na ovoj osetljivoj regiji. Ubrzan način života i stres dodatno doprinose ovom procesu.

Da bismo očuvali mladolikost i odložili potencijalne probleme, korišćenje kozmetičkih proizvoda i primena različitih tretmana su neophodni. Međutim, kada se problemi već pojave, potrebno je razmotriti dugoročna i radikalna rešenja koja će trajno rešiti problem.

Na sreću, blefaroplastika se ističe kao jedino efikasno rešenje za trajno podmlađivanje regije oko očiju. Ova hirurška procedura pruža trajne rezultate, umanjujući vidljive znakove starenja i doprinoseći celokupnom estetskom dojmu lica.

Pojavljivanje bora i finih linija na licu samo su jedan deo procesa starenja. Starosne promene mogu značajno uticati i na regije obrva i čela. S vremenom, područje lica gde se nalaze obrve može se spustiti, što rezultira izgledom koji može delovati starije i umorno.

Ukoliko niste zadovoljni estetikom gornjeg dela lica, postoji mogućnost da razmotrite hiruršku proceduru poznatu kao temporalni lifting. Različite tehnike izvođenja ove operacije prilagodljive su specifičnim potrebama pacijenta. Važno je naglasiti da ova procedura nosi minimalne rizike i zahteva relativno kratko vreme oporavka.

Temporalni lifting predstavlja hirurški zahvat koji ima za cilj da reši opuštenu kožu u području temporalne regije, istovremeno podižući spoljašnji deo obrva. Ova procedura može doprineti značajnom poboljšanju izgleda, revitalizaciji gornjeg dela lica i postizanju prirodnog, osveženog izgleda.

 
 
 
 

Mini facelifting predstavlja minimalno invazivnu proceduru plastične hirurgije koja se fokusira na podizanje donjeg dela lica i linije vilice, ciljajući na regulisanje vidljivih znakova starenja. Ova procedura ostvaruje impresivne rezultate bez očiglednih ožiljaka i neželjenih efekata.

Posebno je prilagođena pacijentima koji žele rešiti opuštenu kožu u donjoj trećini lica i vratu. Postala je izuzetno popularna zbog svojih izvanrednih rezultata. Mini lifting lica predstavlja manje invazivan pristup u poređenju s drugim hirurškim zatezanjima kože, pružajući određene prednosti:

1. Kraće vreme operacije.
2. Manji ožiljci, diskretno smešteni duž prirodnih krivina uha, moguće je i uklanjanje laserskim tretmanima.
3. Brži oporavak uz manje otoka i podliva.

U rukama iskusnog hirurga, ova procedura garantuje impresivne rezultate, poboljšava teksturu kože, smanjuje bore, definiše liniju vilice i vraća mladalački izgled i svežinu kože lica i vrata.

Face lifting, poznat i kao ritidektomija, predstavlja estetsku operaciju kojom se postiže podizanje i zatezanje kože lica, doprinoseći njegovom glatkom i zategnutom izgledu. Ova procedura ima za cilj redukciju opuštene kože, posebno oko donje polovine lica, najčešće u predelu vilice, kao i vrata.

Operacija face liftinga obično se izvodi pod opštom anestezijom. Postoji više različitih tehnika za zatezanje lica, a opšte postupanje obuhvata sledeće korake:

1. Hirurg pravi rez iza uha u liniji kose, prateći prirodnu konturu ušne školjke i produžava ga do vrha uha, vodeći računa da se rez postavi u prirodnom naboru kože radi prikrivanja.

2. Mali rez se često pravi na pregibu ispod brade za liposukciju te regije.

3. Hirurg pažljivo povlači kožu ka spolja kako bi pristupio donjem mišićnom i vezivnom tkivu. Tkivo se zatim repozicionira i zateže, fiksirajući ga u novom položaju šavovima.

4. Višak kože se uklanja nakon zatezanja osnovnih tkiva.

5. Rezovi se zatvaraju, a lice pacijenta se prekrije sterilnom hirurškom gazom kako bi se obezbedilo adekvatno zarastanje.

Operacija obično traje između 2 i 3 sata. Pacijentima se propisuju lekovi protiv bolova, a savetuje se držanje glave podignute tokom ležanja i izbegavanje napornih aktivnosti.

Potpuni oporavak od procedure zatezanja lica obično traje između 2 i 4 nedelje. Konci se uklanjaju nakon jedne nedelje, a rezovi se potpuno zaceljuju u roku od dve do tri nedelje. Važno je slediti savete hirurga kako bi se postigao optimalan rezultat i postoperativna udobnost.

Face lifting, poznat i kao ritidektomija, predstavlja estetsku operaciju kojom se postiže podizanje i zatezanje kože lica, čime se doprinosi postizanju glatkog i zategnutog izgleda. Ova procedura ima za cilj redukciju opuštene kože, posebno oko donje polovine lica, često u predelu vilice i vrata.

Procedura face liftinga obično se sprovodi pod opštom anestezijom, a postupak uključuje nekoliko ključnih koraka:

1. Hirurg pravi rez iza uha duž linije kose, prateći prirodnu konturu ušne školjke i produžava ga do vrha uha. Posebna pažnja se posvećuje postavljanju reza u prirodne nabore kože radi efikasnog prikrivanja.

2. Ponekad se pravi i mali rez na pregibu ispod brade kako bi se sprovela liposukcija u tom području.

3. Koža se pažljivo povlači ka spolja kako bi hirurg imao pristup donjem mišićnom i vezivnom tkivu. Zatim se tkivo repozicionira i zateže, fiksirajući ga u novom položaju pomoću šavova.

4. Nakon zatezanja osnovnih tkiva, uklanja se višak kože.

5. Rezovi se pažljivo zatvaraju, a lice pacijenta prekriva sterilnom hirurškom gazom radi optimalnog zarastanja.

Trajanje same operacije face liftinga obično iznosi između 2 i 3 sata. Nakon operacije, pacijentima se prepisuju lekovi protiv bolova, a preporučuje se održavanje podignute glave tokom ležanja i izbegavanje napornih aktivnosti.

Potpuni oporavak od procedure obično traje između 2 i 4 nedelje. Konci se uklanjaju nakon jedne nedelje, a rezovi obično potpuno zarastaju u roku od dve do tri nedelje. Važno je slediti savete hirurga kako bi se postigao optimalan rezultat i postoperativna udobnost.

Otoplastika predstavlja vrstu estetske hirurgije koja se bavi korekcijom ušiju. Tokom ove procedure, estetski hirurg može prilagoditi veličinu, položaj ili oblik ušiju, kako bi postigli željeni estetski izgled. Ova intervencija može biti motivisana željom za ispravkom strukturalnih nepravilnosti ušiju ili čisto estetskim razlozima.

Trajanje otoplastike obično varira između 1 i 3 sata, u zavisnosti od specifičnosti i složenosti procedure. U nekim slučajevima koristi se opšta anestezija, dok se kod odraslih pacijenata često preferira lokalna anestezija.

Osnovni postupak otoplastike obuhvata pravljenje reza, obično iza uha ili unutar nabora uha. Zatim se vrši manipulacija tkiva uha, što može podrazumevati uklanjanje dela hrskavice ili kože, savijanje i oblikovanje hrskavice pomoću trajnih šavova ili kalemljenje hrskavice na uvo. Šavovi se koriste za održavanje ušiju u novom položaju ili fiksiranje hrskavice za kost iza uha.

Nakon procedure, hirurg postavlja zavoj preko ušiju. Važno je održavati zavoj čistim i suvim tokom oporavka. Takođe se preporučuje izbegavanje dodirivanja ili grebanja ušiju, odabir položaja za spavanje koji ne opterećuje uši i nošenje odeće koja se ne mora povlačiti preko glave.

Zavoji se obično uklanjaju nakon 7 do 10 dana, a šavovi se takođe uklanjaju u istom periodu. Pacijenti obično mogu povratiti uobičajene aktivnosti nakon 1 do 2 nedelje oporavka.

Full face pristup u anti-agingu znači sveobuhvatno posmatranje vašeg lica u svim njegovim delovima kako bi se postigao najbolji mogući rezultat.

Prilikom ovog pristupa, pravi se personalizovani plan za svakog pacijenta, uzimajući u obzir različite delove lica i koristeći različite količine hijaluronskih filera. Korišćeni su samo najkvalitetniji hijaluronski fileri na tržištu, poznati po izuzetno visokom profilu bezbednosti, efikasnosti i dugotrajnosti.

Full face pristup omogućava da već nakon jednog tretmana postignete mlađi, svežiji i atraktivniji izgled. Ova sveobuhvatna metoda anti-aginga omogućava postizanje harmoničnog i prirodnog izgleda lica, naglašavajući individualne karakteristike i pružajući sveobuhvatnu revitalizaciju.

Postoji raznolikost injekcija koje se koriste za povećanje volumena usana, pri čemu mnoge uključuju silikon i njegove derivate. Trajni fileri poput silikona, biopolimera, biogela i PMMA-a se mogu ubrizgati u meko tkivo usana kako bi se postigao pojačan volumen.

Međutim, ubrizgavanje tečnih silikonskih jedinjenja (biopolimera) u usne može rezultirati različitim neželjenim reakcijama, od jednostavne nelagodnosti do ozbiljnih komplikacija. Dugoročni rizici uključuju upale i formiranje granuloma, što može dovesti do deformacija usana, trajnog oticanja i zadržavanja silikonskih naslaga.

S obzirom na našu predanost pacijentskom zdravlju, kao i rešavanju estetskih problema proisteklih iz upotrebe ovih supstanci, naš stručni tim pruža uslugu vađenja biopolimera iz usana. Vaša sigurnost i zadovoljstvo su nam od suštinskog značaja.

Hirurško uklanjanje tumorskih kožnih promena se primenjuje kada postoji sumnja da je lezija na koži prekancerozna, kancerozna ili iz estetskih razloga. Ova procedura se takođe sprovodi kada manje invazivni tretmani nisu mogući ili ne bi dali zadovoljavajuće rezultate.

Pacijenti se mogu uputiti na ovu intervenciju od strane lekara ili se sami mogu obratiti lekaru zbog zabrinjavajućeg izgleda kožne promene. Hirurg će uklonjenu tumorsku promenu poslati na patohistološku analizu radi potvrde dijagnoze.

Ekscizija kožnih lezija je procedura kojom hirurg uklanja tumorsku promenu tehnikom izrezivanja. Benigne kožne izrasline mogu ličiti na maligne tumore, pa je njihovo uklanjanje i slanje na biopsiju neophodno. Ako lezija izgleda prekancerozno, može se ukloniti kao predostrožnost.

Kiretaža je pogodna opcija za uklanjanje lezija koje su mekše od okolne kože ili jasno odvojene od normalnog tkiva. Ova procedura se primenjuje na lezije poput seboroičnih keratoza, virusnih bradavica i aktiničnih keratoza.

Elektrodesikacija je efikasna opcija za uklanjanje benignih lezija na površini kože putem zagrevanja i uklanjanja. Lezije kao što su seboroične keratoze često se uklanjaju ovom procedurom. Većina pacijenata dobro podnosi ove procedure, a komplikacije su izuzetno retke.

Lokacija

Karađorđeva 46, Novi Pazar

Broj telefona

+318 63 658538

Email

drhajrovic@gmail.com

Scroll to Top