Naš tim

Dr Branislav Trifunović

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

 

Dr. Branislav Trifunović je rođen u Beogradu i svoju medicinsku karijeru započeo je diplomiranjem na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1997. Nakon završetka osnovnih studija, posvetio se dečjoj hirurgiji i 2003. godine uspešno položio završni ispit specijalizacije iz ove oblasti.

Svoj profesionalni put nastavio je sticanjem magistrature na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2004. godine. Njegov magistarski rad nosi naziv “Uticaj patoanatomskih promena kod urođenog rascepa primarnog nepca na izbor operativne tehnike”, a pokazuje duboko interesovanje i posvećenost oblasti dečje hirurgije.

U želji za daljim usavršavanjem i proširenjem svojih veština, dr. Trifunović je odlučio da se specijalizuje iz Plastične i rekonstruktivne hirurgije, uspešno završavajući završni ispit 2010. godine. Ovo je doprinelo širenju njegovog spektra stručnosti i omogućilo mu da pruži sveobuhvatnu negu pacijentima s različitim medicinskim potrebama.

Veći deo svoje karijere proveo je na Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova u Beogradu, gde je započeo rad 1999. godine. Njegova stručnost i predanost poslu doveli su ga do pozicije asistenta na predmetu Hirurgija/odsek dečja hirurgija na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2011. godine. Kroz ovu ulogu, dr. Trifunović deli svoje znanje sa budućim medicinskim stručnjacima, pridonošći razvoju i edukaciji u oblasti hirurgije.

Dr. Branislav Trifunović se ističe ne samo kao stručnjak u svojoj oblasti, već i kao predani edukator i mentor, čime doprinosi ne samo medicinskoj zajednici već i oblikovanju budućnosti dečje hirurgije i plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Obrazovanje
Medicinski fakultet u Beogradu

1997

Završni ispit specijalizacije iz Dečije hirurgije

2003

Magistarski rad: “Uticaj patoanatomskih promena kod urođenog rascepa primarnog nepca na izbor operativne tehnike”. Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu

2004

Završni ispit specijalizacije iz Plastične i rekonstruktivne hirurgije sa ocenom odličan

2010

Radno iskustvo
Univerzitetska dečja klinika Tiršova, Beograd

1999 -

Asistent predmet Hirurgija/odsek dečja hirurgija, Medicinski fakultet u Beogradu

2012 -

Stručne aktivnosti
Stručno usavršavanje u trajanju od 3 meseca iz oblasti plastične i dečije hirurgije na “Showa Univerzitetu” u Tokiju, Japan.

2009. - mart 2010.

3rd Surgical Workshop “Sava Perović” of Complex Urogenital Reconstructive Surgery in Adulthood

2010

“Laser training course: Certificate of competence” Laser training courses department- Florence, Italija.

2006

„Live Rhinosurgery training course“ organizovano od strane ERS (European Rhinologic Society). Predavač i demonstrator: Prof dr Wolfgang Pirsig (Nemačka).

2005

„First functional and aesthetic nasal surgery course“ Organizovan od strane ERS (European Rhinologic Society) iEUFOS (European federation of oto-rhino-laringological society). Predavači i demonstratori: Prof dr Egbert H. Huizing (Holandija) i Prof dr Wolfgang Pirsig (Nemačka).

2004

3rd Surgical Workshop “Sava Perović” of Complex Urogenital Reconstructive Surgery in Adulthood

2004

Three-day intensive workshop and teaching course of treatment of anorectal anomalies“, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Predavač i demonstrator: Prof dr Alberto Penja (SAD)

2004

„Course in microsurgery“, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu; predavači i demonstratori profesori Instituta za Neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije

2003

Profesionalna članstva
2010. - IPRAS (International Confederation for Plastic, Reconstructive and Aestetic Surgery)
2008. - MBC (Mediterranean Council for Burns and Fire Disasters- WHO Collaborating Center)
2005. - ESPRAS (European Society for Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery)
2005. - Recenzent (rewiewer-) stručnog časopisa Američkog udruženja za Rascep usne i nepca (ACPA- American Cleft Palate Association): “Cleft palate craniofacial journal”
2004. - EUPSA (European Pediatric Surgeons Association)
2003. - MBC (Mediteranian Burns club)
2003. - ACPA (American Cleft Palate Association)

2004

1996. - EMSA (European Medical Student Ass.)
Posebna sfera interesovanja
- Dečija plastična hirurgija: Intervencije u lokalnoj anesteziji: ušivanje i obrada rana; obrada i lečenje opekotina; rascepi usne i nepca; klempave uši; mikrotije; medijalne i lateralne ciste vrata; korekcije nosa (korekcija vrha nosa, alarnih hrskavica, septoplastika); lečenje hemagioma i limfangioma; ginekomastija; anomalije šake (sindaktilije, polidaktilije...); korekcije ožiljaka; prenatalno savetovanje trudnica vezano za urođene anomalije glave i vrata, rascepe usne i nepca, šake kod fetusa
- Plastična, rekonstruktivna i estetska hirurgija odraslih: operacije nosa; klempave uši; operacije grudi (povećanje, smanjenje, podizanje); abdominoplastika; instilacija dermalnih filera u usne, obraze, bore; korekcije ožiljaka; lečenje hemagioma i limfangioma; ginekomastija; antiaging i estetska medicina

Lokacija

Karađorđeva 46, Novi Pazar

Broj telefona

+381 63658538

Email

drhajrovic@gmail.com

Scroll to Top