ESTETSKA I ANTIAGING MEDICINA

Naši tretmani

Usne su oduvek predstavljale simbol ženstvenosti i lepote kroz ljudsku istoriju. Sa sveprisutnom upotrebom hijaluronskih filera, pojavljuje se i nagla ekspanzija neprirodnog izgleda usana, često opisivanog kao “patkasti” ili “kobasičasti”. U našoj ordinaciji težimo postizanju prirodnog izgleda koji se uklapa u celokupnu fizionomiju vašeg lica.

Korekcija usana može se sprovesti kako biste naglasili ženstvenost u mlađim ili starijim godinama. Već nakon 35. godine, dolazi do postepenog gubitka volumena usana, a korekcijom hijaluronskim filerima možemo postići pomlađivanje.

Ova intervencija koristi najkvalitetnije materijale s trajnošću od oko godinu dana. Sam zahvat je potpuno bezbolan, s primenom anestetičkog gela na usne i stomatološkom blok anestezijom. Moguće je iskusiti blagi otok i prolazne modrice nakon intervencije, koje se obično povlače za 2-3 dana. Važno je naglasiti da se trudimo postići prirodan izgled koji odražava individualnu lepotu svakog pacijenta.

Nehirurška korekcija nosa pomoću hijaluronskih filera pruža brzo, efikasno i elegantno rešenje za pacijente koji imaju spušten vrh nosa, krivinu na nosu, široke nozdrve ili devijaciju septuma.

Ova procedura se izvodi od strane lekara specijaliste i potpuno je bezbedna za pacijente. Postupak se sprovodi pod lokalnom anestezijom, nakon nanošenja anestetične kreme, pružajući potpuno bezbolno i udobno iskustvo pacijentu.

Intervencija traje samo nekoliko minuta, a rezultati su vidljivi odmah. Efekti nehirurške korekcije nosa hijaluronskim filerima mogu trajati i preko godinu i po dana, pružajući dugotrajan estetski rezultat bez potrebe za hirurškim zahvatom.

Ako primećujete znakove umora, udubljene podočnjake i izgledate nenaspavano, mogli biste biti kandidat za korekciju podočnjaka. Nehirurška korekcija podočnjaka pomoću hijaluronskih filera pruža brzo i veoma efikasno rešenje kako biste eliminisali umoran izgled i smanjili izražene podočnjake, čineći vas mlađim za samo nekoliko minuta.

Procedura se izvodi uz prethodnu pripremu, uključujući nanošenje anestetičke kreme na lice kako bi se postigla potpuna bezbolnost. Ceo postupak traje samo nekoliko minuta, a rezultati su odmah vidljivi. Efekti nehirurške korekcije podočnjaka hijaluronskim filerima mogu trajati između 12 i 18 meseci, a ponekad i duže. Nakon ove intervencije u našoj ordinaciji, nećete imati modrice niti druge vidljive tragove, omogućavajući vam da se odmah vratite svojim svakodnevnim aktivnostima.

Full face pristup u antiagingu znači temeljno sagledavanje svih delova vašeg lica kako bi se postigao sveobuhvatan efekat pomlađivanja.

Nakon detaljnog analiziranja lica, pravi se individualni plan za svakog pacijenta, prilagođen specifičnim potrebama. Ovaj plan obuhvata različite količine hijaluronskih filera.

U ovom procesu koriste se samo najkvalitetniji hijaluronski fileri na tržištu, s visokim standardima bezbednosti, efikasnosti i dugotrajnosti.

Primena full face pristupa omogućava postizanje mlađeg, svežijeg i atraktivnijeg izgleda pacijenta već nakon jednog poseta.

Brada može imati različite karakteristike, uključujući uvučenost ili zakrivljenost prema gore.

Zanimljiva činjenica je da se u bradi nalazi jedini mišić na našem licu koji s vremenom jača i podiže bradu prema gore, dok se na svim drugim delovima lica mišići gube tonus.

Hijaluronski fileri se mogu koristiti za korekciju brade. To uključuje prilagođavanje projekcije brade prema napred, dodavanje volumena i sprečavanje zakrivljenosti prema gore.

Brada igra izuzetno važnu ulogu u davanju tonusa donjem delu lica, a kada nema problema s bradom, jawline (linija vilice) je bolje definisana.

Jagodice na licu igraju ključnu ulogu u održavanju tonusa kože. Prirodno manje izražene jagodice često mogu uticati na brže opuštanje lica, posebno nakon 30. godine.

Visoko podignute jagodične kosti i obrazi su oduvek bili simbol mladosti i svežeg izgleda. Jagodice igraju važnu ulogu u anatomiji podočnjaka i opštem tonusu lica, sve do linije vilice.

Korekcija jagodica kod mlađih osoba ima cilj postizanje estetskog izgleda i naglašavanje ženstvenosti, dok je kod starijih osoba neophodna kao osnova za sve druge korekcije.

Za korekciju jagodica koriste se gušći fileri, a efekti intervencije traju oko 12-18 meseci. Ova bezbolna procedura traje samo nekoliko minuta, omogućavajući vam da se odmah vratite svojim svakodnevnim aktivnostima bez vidljivih tragova intervencije.

Botoks lica, poznat i kao botulinum toksin, je popularan injekcijski tretman za smanjenje bora na licu i drugim delovima tela. Ovaj toksin se injektira u mišiće koji uzrokuju bore, blokirajući signal iz živca u mišić. To rezultira opuštanjem mišića i smanjenjem vidljivosti bora, naročito onih između obrva, na čelu i oko očiju (tzv. ‘bore smejalice’).

Botoks takođe ima medicinske primene, uključujući tretiranje prekomernog znojenja ispod pazuha, migrena, grčeva vrata i drugih stanja.

Procedura obično traje oko 15 minuta, a vidljivi rezultati se mogu očekivati u narednim danima do nedelju dana. Efekti su privremeni i traju otprilike tri do četiri meseca, nakon čega je potrebno ponoviti tretman za održavanje rezultata.

Iako je botoks relativno siguran tretman, može uzrokovati neželjene efekte kao što su crvenilo, modrice, otok, glavobolja, ili povišena temperatura na mestu uboda. Važno je da se tretman obavlja kod stručnjaka s iskustvom kako bi se minimalizovale potencijalne nuspojave.

Botoks tretman je efikasan u rešavanju problema prekomernog znojenja, poznatog kao hiperhidroza, posebno u regijama pazuha, dlanova i tabana. Hiperhidroza može biti ne samo neprijatna već i uznemiravajuća, utičući na svakodnevni život pojedinca. Botoks blokira nervne signale odgovorne za znojenje, čime se smanjuje aktivnost znojnih žlezda i prevencija prekomernog izlučivanja znoja. Efekti tretmana traju do 4 meseca.

Procedura se izvodi nakon aplikacije topičke anestezije, koristeći tanku iglicu za ubrizgavanje preparata u željenu regiju. Tretman traje oko 15 minuta, nakon čega se pacijent može vratiti uobičajenim aktivnostima.

Oporavak je brz i bezbolan. Preporučuje se izbegavanje upotrebe dezodoransa i krema na tretiranoj regiji u prvih 24 časa nakon tretmana. Vidljivi rezultati se obično primećuju u roku od 5-7 dana. Važno je napomenuti da je botoks tretman siguran i bezbedan, pružajući trenutno olakšanje od problema prekomernog znojenja.

Botoks masetera je kozmetički tretman koji se sprovodi injekcijom botulinum toksina (Botoxa) u maseter mišiće vilice s ciljem smanjenja njihove veličine i poboljšanja izgleda donjeg dela lica. Maseter mišići su odgovorni za žvakanje i stiskanje vilice, a njihova prekomerna aktivnost može uzrokovati širi izgled vilice.

Tretman uključuje ubrizgavanje male količine Botoxa u maseter mišiće s obe strane vilice. Botox privremeno blokira nervne impulse odgovorne za kontrakciju mišića, smanjujući njihovu veličinu i doprinoseći mršavijem i definisanijem izgledu vilice.

Botoks masetera je minimalno invazivan tretman koji obično traje oko 15-30 minuta. Prvi rezultati nisu odmah vidljivi, ali počinju se primećivati u narednim danima, dok se puni efekat postiže nakon oko dve nedelje. Efekti tretmana obično traju nekoliko meseci, nakon čega se tretman može ponoviti prema potrebi kako bi se održao željeni izgled vilice.

Jawline korekcija hijaluronskim filerima se primenjuje kada postoji problem “padajućih” obraza. Filer se ubrizgava u regiju donje vilice, brade i ugla mandibule.

Za jawline korekciju koriste se fileri velike gustine, pružajući trajnost preko godinu i po dana. Procedura je potpuno bezbolna, traje oko deset minuta, i pacijent se odmah može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima bez vidljivih tragova intervencije na licu.

U slučaju da se smatra kandidatom za ovu intervenciju, preporučuje se obavljanje pregleda. U situacijama gde postoji značajno spuštanje obraza, može biti potrebno razmotriti hiruršku intervenciju, poput mini lifta.

PRP tretman predstavlja najprirodniju metodu podmlađivanja kože korišćenjem sopstvenih faktora rasta. Ova metoda pokazala se izuzetno efikasnom u korekciji finih linija i bora na licu i vratu, podsticanju rasta kose, smanjenju ožiljaka i tamnih podočnjaka.

Tokom intervencije, pacijentu se prvo izvadi venska krv koja se zatim centrifugira kako bi se izdvojio serum bogat trombocitima. Nakon primene topičke anestezije, PRP tečnost se injektuje u kožu. Trombociti iz seruma oslobađaju faktore rasta koji stimulišu regeneraciju i reparaciju tkiva, čime se postiže čvršća, sjajnija i zategnutija koža, a takođe se podstiče rast kose.

Intervencija traje oko 30 minuta, a pacijenti je obično doživljavaju kao bezbednu i bezbolnu. Moguća su crvenilo, sitni hematomi ili blagi otok na mestima aplikacije, ali se brzo povlače. U narednim danima koža postaje hidriranija, ten ujednačen, a fine bore manje vidljive.

Posle tretmana, savetuje se upotreba neutralnih obnavljajućih krema na bazi pantenola, arnike i vitamina E. Treba izbegavati sunčanje, intenzivne treninge, vruće kupke, saune i kupanja u bazenu narednih 7 dana. Šminkanje je preporučljivo nakon 24 sata. U narednim danima izbegavajte i proizvode sa AHA kiselinama i retinolom kako biste izbegli iritaciju kože. Za potpuni efekat preporučuje se serija od 3-5 tretmana sa razmakom od mesec dana.

Skin boosteri su supstance bazirane na hijaluronskoj kiselini koje efikasno hidriraju kožu. Hijaluronska kiselina privlači i zadržava vodu u koži, delujući kao “rezervoar vode”. Osim toga, podstiče proizvodnju kolagena, poboljšava elastičnost kože i smanjuje inflamaciju.

Intervencija se izvodi nakon primene topičke anestezije, a zatim se preparati skin boostera ubrizgavaju injekcijama u kožu. Postoji nekoliko skin boostera na tržištu, i vaš lekar će odabrati najbolju opciju za vaše potrebe. Intervencija traje oko 30 minuta i obično je komforna, mada možete osetiti blago peckanje. Injekcije se mogu primeniti na licu, vratu, dekolteu ili šakama.

Nakon intervencije, moguće su reakcije poput crvenila, sitnih hematoma ili blagog otoka na mestima aplikacije, ali ovi simptomi brzo prolaze. Koža postaje hidriranija, ten ujednačen, a fine bore manje vidljive u narednim danima.

U narednih 7 dana preporučuje se korišćenje neutralnih obnavljajućih krema s pantenolom, arnikom i vitaminom E. Takođe, treba izbegavati sunčanje, intenzivne treninge, vruće kupke, saune i kupanja u bazenu. Šminkanje se preporučuje nakon 24 sata. Tokom narednih dana izbegavajte proizvode s AHA kiselinama i retinolom kako biste izbegli iritaciju kože. Za potpuni efekat skin boostera preporučuje se serija od 3 tretmana s razmakom od 3-4 nedelje.

Lokacija

Karađorđeva 46, Novi Pazar

Broj telefona

+318 63 658538

Email

drhajrovic@gmail.com

Scroll to Top