Naš tim

Dr Milan Luković

specijalista ortopedije sa traumatologijom

Milan Luković, rođen 1965. godine, je priznati specijalista ortopedije i traumatologije sa bogatim iskustvom i stručnim usavršavanjem. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1990. godine, nakon čega je posvetio svoju karijeru ortopediji.

Godine 2000. završio je specijalizaciju iz ortopedije i traumatologije na Vojnoj medicinskoj akademiji, stekavši duboko znanje i veštine u lečenju različitih ortopedskih stanja i trauma. Njegovo stručno usavršavanje doprinelo je njegovoj reputaciji kao vrhunskog stručnjaka u svojoj oblasti.

Trenutno obavlja odgovornu dužnost kao načelnik kabineta za ortopediju i traumatologiju na Vojnoj medicinskoj akademiji u Beogradu. Kroz svoju karijeru, Milan Luković je pokazao posvećenost pacijentima, neprestano se usavršavajući i doprinoseći napretku u oblasti ortopedije i traumatologije.

Obrazovanje
Medicinski fakultet u Beogradu

1990

Specijalizacija iz ortopedske hirurgije i traumatologije na Vojnomedicinskoj akademiji

2000

Radno iskustvo
Načelnik sanitetske službe u aktivnoj brigadi i upravnik ambulate.

1991 - 1995

Lekar specijalista na odeljenju Klinike za ortopedsku hirurgiju i ortopediju na VMA, Beograd

2000 - 2008

Načelnik Kabineta za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju na VMA, Beograd.

2008 -

Stručne aktivnosti
Turska (Belek) 2003.
Švajcarska (Davos) 2005.
Nemačka (Minhen) 2007.
Austrija (Beč) 2009.
Stolz-Alpe, Austrija 2008.
Hanover, Nemačka 2014.
Porto, Portugalija 2017.
Oblasti operativnog rada u drzavnoj i privatnim ustanovama
Artroplastične procedure na velikim zglobovima (ugradnja veštačkih zglobova-kuk i koleno- Johnson &Johnson i Zimmer endoproteze, rame-LIMA, parcijalna i reverzna endoproteza)
Endoskopske procedure (artroskopija) Rame - artroskopska stabilizacija (kod akutnih ili recidivantnih luksacija-iščašenja ramena), reparacija rotatorne manžetne,rešavanje bolnih stanja kod subakromijalnog burzitisa, kalcificirajućeg tendinitisa m.supraspinatusa te impingemente sy., artroze AC zgloba. Koleno - rekonstrukcija prednje ukrštene veze, artroskopske procedure na meniskusima,hrskavici,artroskopsko rešavanje recidivante luksacije čašice,druge artroskopske procedure. Skočni zglob - artroskopsko rešavanje postraumatske artoze,disekantnog osteohondritisa.
Celokupna traumatologija lokomotornog aparata, ukljucujući rameni i karlicni pojas(lecenje svih preloma gornjih i donjih ekstremiteta, kostiju ramenog pojasa i karlice ,najsavremenijmi metodama, korišćenjem najnovijih implantata
Amputaciona hirurgija, kod traumatskih, ishemisjkih (dijabetes), tumorskih stanja
Davanje inekcija u velike zglobove (intraartikularna viskosuplementacija, "blokade")
Plazmoterapija, PRP (Terapija trombocitima obogaćenom plazmom)

Lokacija

Karađorđeva 46, Novi Pazar

Broj telefona

+381 63658538

Email

drhajrovic@gmail.com

Scroll to Top