DEČIJA HIRURGIJA

Naši tretmani

Ordinacija pruža sveobuhvatnu dijagnostiku i terapiju razvojnih poremećaja kuka kod dece. Koristeći najnovije medicinske tehnologije, naš tim stručnjaka pažljivo prati i tretira svaki slučaj displazije kuka, hipoplazije acetabuluma i drugih abnormalnosti u razvoju. Individualizovan pristup, fizikalna terapija i potrebna hirurška intervencija deo su naše posvećene brige kako bismo obezbedili optimalan razvoj kukova kod najmlađih pacijenata.

Cirkumzicija, poznata i kao sunet, predstavlja hirurški postupak uklanjanja kožice koja prekriva glavić penisa. Ova procedura je često obavljana iz medicinskih, verskih ili kulturnih razloga. Medicinski, cirkumzicija može smanjiti rizik od određenih zdravstvenih problema, uključujući upale, infekcije i balanitis. Verski, neke religijske tradicije praktikuju cirkumziciju kao obred inicijacije. Kulturno, cirkumzicija može biti deo tradicije u određenim zajednicama.

Postupak se obično izvodi u ranom detinjstvu, ali može se obaviti i u kasnijem životu iz medicinskih ili verskih razloga. Važno je da se postupak obavlja od strane obučenih zdravstvenih profesionalaca kako bi se smanjili rizici i obezbedila adekvatna briga nakon operacije. Bez obzira na motivaciju za cirkumziciju, važno je konsultovati se sa stručnjakom kako bi se donela informisana odluka o ovoj proceduri.

Presecanje frenuluma jezika kod dece, poznato kao frenulotomija, je hirurški postupak koji se izvodi radi smanjenja ili eliminacije problema uzrokovanog prekratkim frenulumom jezika. Frenulum je mala traka tkiva koja povezuje jezik sa donjom usnom, a kod neke dece može biti prekratka, što može uzrokovati poteškoće u govoru, sisanju ili drugim funkcijama jezika.

Ovaj postupak je obično rutinski, izvodi se u ambulantnim uslovima i traje samo nekoliko minuta. Frenulotomija može pomoći u poboljšanju pokretljivosti jezika i olakšati normalan razvoj jezičnih veština kod dece. Odluka o frenulotomiji donosi se na osnovu procene pedijatra ili stručnjaka za jezik, uzimajući u obzir specifične potrebe i stanje deteta.

Lokacija

Karađorđeva 46, Novi Pazar

Broj telefona

+318 63 658538

Email

info@drhajrovic.com

Scroll to Top